Konya İl Başkanlığı

Konya’da esnaf tepkileri giderek büyüyor Konya’da esnaf tepkileri giderek büyüyor

26 Mar 2021

Özellike kafe esnafının yer aldığı eylemde esnaf Mehmet Emin Altunses, “Artık Konya esnafı olarak dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Konya kafe esnafı ile birlikte basın açıklamasında bulunan Mehmet Emin Altunses, “İşletmesi bir yıldır kapalı olan Konya esnafı olarak buradayız. Bir yıldır borç dünyası içinde kendimizi kaybediyoruz. Artık evimizin, ailemizin ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Kaldı ki bizler pandeminin ülkemizi etkisi altına aldığı ilk günden itibaren devletimizin yardım çağrısına koşmuştuk. Ama artık direnemeyen, işletmesini yok pahasına devreden esnaflarız” açıklamalarında bulundu.

Konya esnafının artık direnecek gücü kalmadığını yineleyen Altunses, son olarak şunları söyledi: “Bize Konya’nın çok riskli olduğunu, kafe ve restoranlarımızı açmamamız gerektiğini söylüyorlar. Ama devasa salonlarda lebaleb toplanmalara göz yumuyorlar. Biz, 1 yıldır işletmelerimizin kapalı kalmasına rağmen binlerce kişinin bir arada toplanmasına anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Bugüne kadar sessiz kalmamızın tek maksadı milletimizin sağlığı, devletimizin düzeni iken bu kongreler neden yapıldı? Esnaf karanlığa, vatandaş büyük bir sağlık tehdidine neden mahkum ediliyor? Vicdan ve adalet bekliyoruz. Son olarak belirtmek istiyorum ki özellikle komşu kentlerden Konya’mıza nakledilen Covid-19 hastaları kentimizin pandemi oranlarını bir hayli yükseltmiştir. Bu verilerin kurbanı olmak istemiyoruz. İşletmesi açılan illerdeki sınırlamalara uyar bir şekilde açılmak istiyoruz. Biz denetlenmekten endişe etmiyoruz ama geleceğimiz için çok endişeliyiz. Gidişat ne kadar kötü desek az gelir! Sebat edecek tahammülümüz artık kalmadı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ESNAF

SONRAKİ HABER

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

26 Mar 2021