Konya İl Başkanlığı

Konya Esnafı Ayrıcalık Değil, Sadece Adalet İstiyor Konya Esnafı Ayrıcalık Değil, Sadece Adalet İstiyor

29 Mar 2021

DEVA Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Selman Uçar

Konya Esnafı Ayrıcalık Değil, Sadece Adalet İstiyor

Değerli Konya Halkı, bildiğiniz üzere İçişleri Bakanlığı tarafından Kasım ayında yayımlanan genelge ile 20 Kasımdan itibaren kafe, lokanta ve buna benzer yerlerin sadece gel-al hizmeti ile açık olabileceği, onun dışında tedbirlere uyarak dahi olsa müşterilere hizmet veremeyeceği ifade edilmişti.

Bu genelgenin yayınlanmasının üzerinden yaklaşık olarak 4 ay gibi uzun bir süre geçti. Bu süre zarfında bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler, gelirlerinin tamamına yakınını kaybettiler ve bırakın fahiş kira bedellerini ödemeyi, elektrik su doğalgaz gibi zorunlu giderlerini dahi ödeyemez duruma geldiler. Bir umut olarak çareyi her hafta olağan hale gelen hükümet açıklamalarında gören esnafımız ise, son zamanlarda yayınlanan Türkiye haritasında ilimizin renginin kırmızı ve çok riskli bölge olarak ilan edilmesinden sonra yine bir sabır sürecine girmiş ve beklemeye devam etmiştir.

Peki ne zamana kadar?

Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta yayımlanan haritaya göre kırmızı renkte olan ve çok riskli bölge ilan edilmesi gereken İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde lokanta ve kafe gibi yerlerin halen hizmete devam edip, Konya ilimizde yasakların devam ettirilmesi sürecine kadar.

Bu husus Konya esnafı için artık son nokta olmuş, yıllarca çalışarak kazandığı tüm birikimlerini hayatını devam ettirme uğrunasatmak zorunda kalan Konya esnafı, sesini duymayan daha doğrusu duymak istemeyen Konya devlet adamlarına sesini duyurabilmek amacıyla önce Mevlana civarında, daha sonra Valilik binası önünde ve en sonda Meram Yeni Yol Caddesi üzerinde seslerinin artık duyulması için toplanmışlar ve yetkililere seslenmişlerdir.

Yapılan üç haklı eylemde de Konya esnafının tek talebi, bir ayrımcılık değildir. Sadece ülke genelinde adaletin uygulanması ve diğer illerdeki gibi denetimli bir şekilde faaliyetlerine devam ederek en azından işletme giderlerini kazanabilmektedir.

Yetkililere buradan bir kez daha seslenmenin bir borç olduğu düşüncesiyle, yaklaşık dört aydır kapalı olan, kiralarını ödeyemeyen, elektrik su doğalgaz giderlerini karşılayamayan ve ciddi anlamda borç yükü ile karşı karşıya bırakılan esnafımızın artık biraz olsun nefes alabilmesi için denetimli bir şekilde faaliyetlerine devam edebilmesine müsaade edilmesi zorunlu bir hal almıştır. Umarım iki haftadır sesini duyurmak için mücadele eden esnafımızın sesini duyar, devlet olarak vatandaşın dertlerine bir çare bulursunuz.

Unutmayın ki siz büyük salonlarda lebaleb kongreler yaptık diye övünürken Konya esnafı yarınını düşünemez duruma gelmiş durumdadır…

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ESNAF

SONRAKİ HABER

Kısa Çalışma Ödeneği Devam Etmelidir.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

29 Mar 2021