Konya İl Başkanlığı

İl Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklaması İl Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklaması

05 Ara 2021

İl Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklaması:

Karaca: Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin gereğidir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesi gereği gördüklerini söyledi.

Açıklamasında Engellilerin çalışma hayatıyla toplumsal hayata tam katılımlarını sağlanmalıdır diyen Dr. Seyit Karaca, “Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Deva Partisi olarak Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz. Engellilerin çalışma hayatı da dahil toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacağız. Sosyal sorumluluk projeleriyle engellilere yönelik mesleki eğitimler ve sertifika programlarını teşvik edeceğiz. Kalifiye eleman olarak istihdamını sağlayacak projeler geliştireceğiz. Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için erişilebilirliği süratle sağlayacağız. Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik yararlanabileceği bakım evleri açarak, bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız. Engellilere yönelik sivil toplum örgütlerini destekleyerek, engelli aileleri arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttıracağız. Engelli ailelerine yönelik psikolojik destek sağlayacağız. Engellilerimizin ‘Dünya Engelliler Günü’nü canı gönülden kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı, huzur dolu bir hayat diliyor, bütün engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ENGELLİLER

SONRAKİ HABER

Başımız Sağolsun

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Ara 2021