DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Fikret Dikkaya'nın yazısı şu şekilde:
Konya İçin Sosyal Politikalarımız
Türkiye'de sivil toplumun güçlü olduğu şehirler arasında ön sıralarda yer alan Konya gerek dernek ve vakıfların sayısı bakımından gerekse bu dernek ve vakıfların etkinlikleri bakımından dikkat çekici bir konumdadır.
Resmi istatistiklere göre dernek sayısı olarak her yıl Türkiye'nin ilk üç ili arasında yer alan Konya'da bulunan derneklerin kahir ekseriyetinin hemşeriler arasında yardımlaşma ve dayanışma derneği ile cami yaptırma ve yaşatma dernekleri olması ilginç olsa da toplumsal bağların kılcal damarlardaki kuvvetini de göstermektedir
Genelde toplumsal yardımlaşma dayanışma ile kültürel alanda faaliyet gösteren Konya'daki STK'ların, bu faaliyetlerinin yanı sıra siyasal anlamda da şehrin genel görüşlerinin teşekkülünde önemli bir ağırlık merkezi oluşturduğu görülür.
Bu bağlamda 11.Mart.2020 de siyasi hayata ilk adımını atan Deva Partisi olarak, sosyal yardım ve hizmetlerde talep odaklı sistemden arz odaklı sisteme geçişi sağlayacak bir alt yapı kuracağız. Yeni yapıda ilgili bütün kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının etkin bir koordinasyonunda yeni, entegre ve sürekli güncellenen bir veri bankası kuracak, sosyal yardım ve hizmetleri daha etkin şekilde uygulayacak ve izleyeceğiz.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının fiziksel mekanlarını iyileştirecek, kurumsal ve teknik kapasitelerini artıracağız.
Sosyal yardımları insan onurunu zedelemeyecek şekilde sunacağız. Sosyal yardımların adilane şekilde yapılmasını sağlamak için il ve ilçelerde kurulan kurullar ve komisyonların tamamen tarafsız kişilerden oluşturulmasını sağlayacağız.
Konya Sivil toplum kuruluşlarının sağlam ve oturmuş yapısını çok iyi bilen İl Teşkilatımız ve genel merkezimiz, bu güçlü yapıyla ortak geliştirilecek projeler ile, sahadan kamuya güncel bilgi aktarımı sağlanarak kamu organlarının doğru sosyal yardım ve hizmet modelleri geliştirmelerini ve kurumsal strateji hedefleri oluşturmalarını destekleyeceğiz.
Vatandaşlarımızın toplumsal kalkınma ve sosyal dokunun güçlendirilmesi yolunda gönüllü katılımlarının önemli bir katkı sağlayacağına olan inancımızla başta ev kadınları, gençler ve emekliler olmak üzere gönüllü çalışmaları teşvik edeceğiz.
Bu çerçevede sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte yoksul mahallelerden başlamak üzere internet ve çalışma odaları içeren mahalle kütüphaneleri ve etüt merkezleri kuracak, bu merkezlerde gönüllü çalışma esasına göre yoksul ailelerin eğitim çağındaki çocuklarının derslerine ve üniversite giriş sınavına hazırlanmalarında yardımcı olunmasını ve başta meslek seçimi olmak üzere rehberlik yapılmasını sağlayacağız.
Siyasal süreçlerde ihtiyaç duyulan toplumsal bilgilendirme kanalları içinde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rolü olduğunun farkında olan Deva Partimizin kadroları bu çalışmalardan istifade etmeye özen gösterecektir. Ayrıca, siyasal süreçlere yön veren siyasetçilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve malumatı da onlara ulaştırmada etkin rolü olduğunu bildiğimiz sivil toplum kuruluşları ile aktif bir şekilde çalışmayı devam ettirmeye kararlıdır.
Tüm bu anlattıklarımızı gerçekleştirme adına bir araya gelmiş ve adeta damla damla büyüyen bir yapının içinde bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmenin yanında bu şehrin DEVA’ sı olduğumuzu da en net bir şekilde ifade etmek istiyorum.
Hayırla kalın….