Konya İl Başkanlığı

Ahilik Haftasını Sembolik Olmaktan Kurtarmalıyız Ahilik Haftasını Sembolik Olmaktan Kurtarmalıyız

15 Eyl 2021

Deva Partisi Konya İl Başkanı Karaca, Ahi Evran- ı Veli´nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yılın sadece bir haftasına sıkıştırmanın eksik olduğunu söyledi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, her yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Esnaf Bayramı ve Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Ahiliğin temelini kardeşlik, dürüstlük, güven, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, şefkat ve cömertlik gibi ilkelerin oluşturduğuna dikkat çeken Karaca; “Ahi Evran-ı Veli´nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yaşatmak, Türk toplumunun borcudur” dedi. Anadoludaki varlığı bin yıla dayanan Ahilik geleneğini yılın sadece bir haftasına sıkıştırmanın eksik olacağı kanaatini taşıdığını ifade eden Seyit Karaca; “Müslüman Türk halkına özgü bu geleneğin daha sağlam temeller üzerine oturtulması için işe eğitimden başlamalıyız. Eğitimin her alanında çocuklarımıza Ahiliğin sadece bir teşkilat olmadığını, bir yaşam tarzı olduğunu, kardeşlik ve manevi değerlerimizi pekiştirmemiz için büyük bir fırsat olduğunu öğretmeliyiz” dedi.

BURUK KUTLAMA

“Esnafımızın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar salgın döneminde zirve yapmıştır” diyen Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca; “Bu yıl ki kutlamalarda maalesef esnafımızın yüzünün gülmediğini görüyoruz. Çünkü esnafımızın bugünki düşündükleri çok farklı. Onların düşündükleri, bankalara olan kredi borçları, biriken dükkan kira ve ödenmeyi bekleyen faturalar, vergi borçları … vs. Tüm bunların üstüne okullar açıldı ve kış mevsimi yaklaşıyor. Bu da artı masraf demek. Tüm bu sorunlar göz önünde bulundurulduğunda esnafımızın yüzünün gülmemesi normal. Ama biz diyoruz ki; ne esnafımız, ne öğrencilerimiz, ne asgari ücretle çalışan işçilerimiz ne de işsizlerimiz, geleceğe olan umutlarını yitirmesin. DEVA Partisi iktidarında tüm bu sorunlarınız sona erecek” diye görüş belirtti.

Karaca açıklamasının sonunda; “Tüm yüzlerin güldüğü bir Türkiye’de buluşmak dileğiyle, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramının ülkemiz için hayırlara vesile olması” temennisinde bulundu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #AHILIK

SONRAKİ HABER

Sosyal Yardımlarda Babacan Güvencesi; İktidar Değişikliğinde Sosyal Yardımlar Azalmaz

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Eyl 2021